Biden gátlástalan javaslata: elképesztő pénzzel támogatná a vérontást

amerikai félidős választások, választás
Washington, 2022. november 8. Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium előtt, a Mallon lengő nemzeti zászlók alatt egy kocogó a félidős kongresszusi választások napján, 2022. november 8-án. MTI/EPA/Will Oliver
Vágólapra másolva!
A Republikánus Párt vezetői két külön szavazás alkalmával is kivették Ukrajna finanszírozását a védelmi kiadásokról szóló törvényjavaslatból, írja a The Hill.
Vágólapra másolva!

A The Hill arról írt, miszerint az amerikai kongresszus képviselőházának republikánus képviselői

szerda este kivették az Ukrajna katonai támogatásáról szóló 300 millió dolláros tételt a védelmi kiadásokból.

A képviselőház házszabályért felelős bizottsága az utolsó pillanatban hívta össze az ülést, hogy kivegye az ukrán katonák kiképzésére és fegyverek beszerzésére irányuló és Ukrajnának biztosítandó úgynevezett "Biztonsági Támogatási Kezdeményezés" (Ukraine Security Assistance Initiative) finanszírozását a védelmi minisztérium előirányzati tervezetéből. A testület ugyanakkor jóváhagyta, hogy a tervezetet önálló javaslatként szavazásra bocsáthassák.

Marjorie Taylor Greene republikánus szenátor Twitteren (X) kommentálta a fejleményeket, aki

hetek óta követeli, hogy fejezzék be Ukrajna finanszírozását az amerikai adófizetők rovására.

- írta.

Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus elnöke a sajtónak beszélt arról, hogy szorgalmazza az Ukrajnának szánt 300 millió dolláros tétel kivételét a védelmi kiadásokból, és külön szavazásra bocsátja Ukrajna amerikai katonai támogatásáról szóló javaslatot.