Sokkoló felvételek arról, hogyan őrjöngenek Németország-szerte a migránsok - videók

Riots at Eritrea festival in Stuttgart Unrest, Conflicts and War Demonstrations Baden-Württemberg Horizontal CRIME
16 September 2023, Baden-Württemberg, Stuttgart: A man (M) belonging to a group of people surrounded by police forces after riots at an Eritrea event is taken away by police officers. Up to 200 people attacked participants of the event and police officers with stones, bottles and wooden slats, a police spokesman said. Twenty-four officers were injured, he said. Photo: Jason Tschepljakow/dpa (Photo by Jason Tschepljakow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Több német nagyvárosban is elszabadultak az indulatok az illegális migránsok miatt. Egy helyen egy befogadóközpontot támadtak meg a bevándorlók. 
Vágólapra másolva!

Bamberg Németország egyik legszebb városának számít, és az UNESCO világörökség része, de a várost nem kímélte a nagyobb városokban tapasztalható káosz az országot sújtó migránsválság miatt, írja a REMIX News. A hírportál felhívja rá a figyelmet, hogy a hétvégén egy több száz embernek otthont adó befogadóközpontban rivális migránsbandák csaptak össze. Egy, a közösségi oldalakra feltöltött videón látható, amint egy körülbelül negyvenfős csoport megrohamozza a migránsközpontot, és többen közülük Allah akbart kiabálnak.

A felső-frankföldi rendőrkapitányság közlése szerint körülbelül negyvenen próbáltak meg betörni az egyik épületbe, de a biztonságiak megakadályozták ebben őket. A videón azonban az látszik, hogy a támadók egy részének mégis sikerült bejutnia a központba – közölte a BR német rádióállomás. A rendőrség úgy véli, hogy az incidens a központban élő migránsok között zajló viszályhoz kapcsolódik.

A negyvenfős csoport a beszámolók szerint múlt hét csütörtökön egy nagyobb verekedésbe keveredett, a rendőrségnek csak a szomszédos kerületek rendőreivel sikerült véget vetnie a rendbontásnak.

Az összecsapásban heten sérültek meg, közülük négyes súlyos fejsérülést szenvedtek, őket kórházba szállították.

A rendőrség előtt egyelőre nem világos, hogy mi az oka a migránsok viszályának, az ilyen zavargások azonban mára már mindennapossá váltak Németország zsúfolt migránsközpontjaiban és városaiban - írta a Magyar Nemzet.

Súlyos zavargások voltak Stuttgartban az eritreai migránsok miatt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jason Tschepljakow

Elképesztő állapotok Stuttgartban

A hétvégén huszonhat rendőr sebesült meg Stuttgartban, miután eritreaiak támadtak rájuk. Az előzmény az volt, hogy a Baden-Württemberg tartományi fővárosban több száz, magát ellenzékinek valló eritreai állampolgár gyűlt össze szombat délután, hogy megzavarják egy egyesület rendezvényét, amelyet a diktatórikus vezetésű kelet-afrikai ország kormányához közel állónak tartanak.

Giessen városában is minden évben megrendezik az eritreaiaknak szervezett fesztivált, és minden évben tömegverekedéssel zárul. Idén júniusban sem sikerült megtörni ezt a hagyományt. A migránsok először csak az autósokat zaklatták és blokkolták a forgalmat.

Ezután az intézkedő rendőrökre támadtak, de a járókelőket is zaklatni kezdték. Hamar elszabadultak az indulatok.