Kiderült: újabb gázvezetékeket akarnak felrobbantani az ukránok

war Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán katona egy BMD-1 légvédelmi járműben
Vágólapra másolva!
Moszkva információkkal rendelkezik a Török Áramlat és a Kék Áramlat gázvezetékek felrobbantására tett ukrán kísérletekről – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A miniszter beszédében rámutatott, hogy Oroszország nem tiltja meg más országoknak a gabonaexportot.

– indokolt a miniszter.

Hozzátette, hogy a Török Áramlat és a Kék Áramlat gázvezetékek útvonalán járőröző hadihajókat is megpróbálták megtámadni. Lavrov ugyanakkor pontosított: a hajók azért kezdtek el járőrözni a Fekete-tenger ezen szakaszain, mert Oroszország olyan információkkal rendelkezik, amely szerint

az Északi Áramlathoz hasonlóan ezeket a vezetékeket is megpróbálhatják felrobbantani.

Lavrov emellett hazugságnak nevezte azokat a nyugati kijelentéseket, amelyek szerint az ukrajnai események okozták az energiaválságot. A miniszter rámutatott, hogy a probléma az elsősorban az európaiak és az amerikaiak által kikényszerített energetikai átállásban, valamint az olaj- és gázipari beruházások elutasításában rejlik.

– magyarázta a miniszter.

Korábban Vlagyimir Putyin elnök a Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytatott megbeszéléseken arról beszélt, hogy veszélyben lehet a Török és a Kék Áramlat vezeték, amelyek Oroszországból szállítanak gázt a Török Köztársaságba.