Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb mentőcsapatok érkeztek a marokkói földrengés túlélőinek keresésére

Marokkó, földrengés, Észak-Afrika, 2023.09.09.,
Moroccan Royal Armed Forces search through the rubble of houses after an earthquake in the mountain village of Tafeghaghte, southwest of the city of Marrakesh, on September 9, 2023. Morocco's deadliest earthquake in decades has killed more than 2,000 people, authorities said on September 9, as troops and emergency services scrambled to reach remote mountain villages where casualties are still feared trapped. (Photo by FADEL SENNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Spanyolország, Nagy-Britannia és Katar mentőcsapatai megérkeztek Marokkóba és megkezdték a mentési munkálatokat, miután múlt hét pénteken az ország történelmének egyik legerősebb földrengése pusztított a térségben - közölte a MAP marokkói hírügynökség hétfőn.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia 60 fős kutató- és mentőcsapatot küldött, amely felszereléseket és négy keresőkutyát is vitt a mentési műveletekhez - mondta Simon Martin rabati brit nagykövet. Marokkó vasárnap közölte, hogy elfogadja Spanyolország, Katar, Nagy-Britannia és az Egyesült Arab Emírségek támogatását.

Mindeközben

fogytán az idő, hogy túlélőket találjanak.

A szakértők 72 órás időablakról beszélnek, vagyis ennyivel a rengés után még nagy valószínűséggel találhatnak életben embereket a romok alatt. A helyi beszámolók szerint a földrengés sújtotta területek néhol még mindig elszigeteltek, mert az utakat földcsuszamlások zárták el.

Az ország történelmének legerősebb földrengése pusztított a múlt héten az észak-afrikai országban. A 7-es erősségű rengés epicentruma a közép-marokkói al-Hauz tartományban, Marrákestől 72 kilométerre délnyugatra volt.

A halálos áldozatok száma meghaladta a kétezret, a sebesülteké a 2500-at.

Marrákesben több történelmi jelentőségű épület megrongálódott. A rengést a fővárosban, Rabatban, Casablancában, valamint Agadirban is érezték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről