Csodával határos módon túlélt egy 600 méteres zuhanást egy hegymászó Új-Zélandon

Mount Taranaki, Mount Egmont National Park, North Island, New Zealand Mount blue sky March (month) Water surface Nobody Egmont National Park Landscapes Panorama Panoramas Mounts Volcanoes Reflections Mirror image Reflected Reflecting Summits Peak (summit)
Mount Taranaki, Mount Egmont National Park, North Island, New Zealand. Biosphoto / Robert Haasmann (Photo by Robert Haasmann / Biosphoto / Biosphoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy új-zélandi hegymászó csodával határos módon csak kisebb sérülésekkel élt túl egy 600 méteres zuhanást a Mount Taranaki hegy oldaláról. A helyi rendőrség szerint a férfi a tavaszias időjárásnak köszönheti az életét, ami megolvasztotta a jeget, így a zuhanás után a puha hóban landolt.
Vágólapra másolva!

Az új-zélandi hatóságok a balesettel kapcsolatban közölték, hogy a hegymászó kivételesen szerencsés, hogy életben van - írja a BBC.

A férfi körülbelül hatszáz métert zuhant a mélybe, ez a magasság megegyezik a szaúd-arábiai Makkah Clock Royal Tower épületével, ami a világ egyik legmagasabb épülete.

Mount Taranaki, Új-Zéland. Forrás: Biosphoto via AFP/Robert Haasmann / Biosphoto/Robert Haasmann

A hegymászó egy, a Taranaki hegyet megmászó csoport tagja volt, amikor szeptember 9-én, szombaton, helyi idő szerint dél körül lezuhant a csúcsról.

Társai végignézték a szörnyű balesetet, majd a bajba jutott férfi keresésére indultak, később pedig csodával határos módon élve találták meg.

A Taranaki-hegy Új-Zéland egyik leghalálosabb hegye, 2021-ben két hegymászó ugyanarról a helyről zuhant a halálba, ahonnan a hegymászó is lezuhant.

Az új-zélandi hatóságok szerint a kedvezőtlen időjárás a durva terepviszonyokkal kombinálva rendkívül egyedi környezetet teremt a hegyen. Egyetlen hiba is katasztrofális lehet.