Meghalt egy túrázó a Grand Canyonban

Grand,Canyon,West,Rm usa,scenic,red,mountain,view,rim,layers,west,reservation,us
Grand Canyon
Vágólapra másolva!
Az 55 éves Ranjith Varma a Grand Canyonban való túrázás közben az eszméletét vesztette az előző hétvégén, majd meghalt. A túrázó egy nap alatt próbálta meg megtenni az egyik legnehezebb túraútvonalat a rendkívüli hőségben. 
Vágólapra másolva!

A virginiai Manassasból származó 55 éves Ranjith Varma szombat délután próbálta meg a South Rimtől a North Rimig terjedő útvonalat megtenni, amikor a Cottonwood Campgroundtól körülbelül másfél kilométerre délre elvesztette az eszméletét a Grand Canyonban - írja a Fox News.

A helyi hatóságok délután 14 óra körül kaptak bejelentést a bajba jutott túrázóról, a kimentésére földi és légi egységeket is bevetettek.

Eszméletét vesztette, majd meghalt egy túrázó a Grand Canyonban Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Hayk_Shalunts/Shutterstock. No use without permission./Hayk_Shalunts

Varmára más túrázók találtak rá, akik megpróbálták újraéleszteni, de a később a helyszínre érkező mentőegységek sem tudták már megmenteni az életét.

Az esettel kapcsolatban a hatóságok ismét felhívták a figyelmet arra, hogy a nyári kánikula miatt még árnyékban is rendkívül magas lehet a hőmérséklet a Grand Canyon területén.

Egyúttal nyomatékosan tanácsolták a látogatóknak, hogy ne túrázzanak délelőtt 10 és délután 4 óra között.