Drámai fordulat: az egyik ukrán nagyvárost ostromolják az oroszok

ukrán háború, Ukrajna, válság 2022, ukrajna, ukrán, háború, orosz ukrán konfliktus, odessza
Ukraine, Odessa, 2022/07/16. Sandbag barricades in the city center. Photography by Maurizio Orlando/ Hans Lucas. Ukraine, Odessa, 2022/07/16. Barricade de sacs de sable dans le centre ville. Photographie par Maurizio Orlando/ Hans Lucas. (Photo by Maurizio Orlando / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország elképesztő méretű drón- és rakétacsapást mért Odessza kikötővárosára. Az ukránok szerint az oroszok három órán keresztül, folyamatosan lőtték a várost.
Vágólapra másolva!

Oleg Kiper, az odesszai térség vezetője szerint az oroszok az elmúlt öt napban negyedszerre mértek átfogó csapást a kikötővárosra, ezúttal három órán át keresztül lőtték drónokkal és rakétákkal a nagyvárost.

Odessza súlyos orosz támadás alatt áll Forrás: Hans Lucas via AFP/Maurizio Orlando / Hans Lucas/Maurizio Orlando

Ennek következtében a kikötői infrastruktúra komoly károkat szenvedett, de civil létesítmények és egy iroda is találatot kapott. Halottakról nem érkezett jelentés, egy ember sérült meg, ami jól mutatja, hogy az oroszok mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék a civil célpontokat.

Az ukrán légierő főparancsnoksága szerint az oroszok iráni Sahed 136/131-es drónokat vetettek be a támadás során, összesen 33-at, amelyből az ukrán légvédelem 25-öt megsemmisített. Az oroszok azt követően kezdték el újra erőteljesen támadni Odesszát, hogy meghiúsult a gabona-megállapodás.