Népszerű turistaúton ölt meg egy szikla egy ötéves gyereket Izraelben

ásatás Foglalkozás régész régészeti feltárás SZEMÉLY szikla, Barlang, kialakított sírkamra, közép-izrael, Lakis erdő, ásatás, Kr. u. 8-9. század, Szalomé, Jézus bábáját temették, sírhely
Lakis erdő, 2022. december 20. Egy régész dolgozik egy sírhelyként használt barlang feltárásán a közép-izraeli Lakis erdőnél 2022. december 20-án. Szakértők szerint az időszámításunk kezdete körüli második szentély korától egészen a korai muszlim időszakig, a Kr. u. 8-9. századig temetkeztek a szent helyként tisztelt sziklasírba, ahová a keresztény népi hagyomány szerint Szalomét, Jézus bábáját temették. A több helyiségre tagolódó sziklasír egyik kamráját keresztény kápolnaként használták. A sziklasír előtt álló, 350 négyzetméteren kőlapokkal és mozaikpadlóval burkolt udvarban a kutatók boltok maradványaira bukkantak, ahol valószínűleg kerámia olajmécseseket árultak vagy béreltek. Az egykori üzetsor helyén több száz cserépdarab mellett épen maradt mécseseket is felleltek. MTI/EPA/Atef Szafadi
Vágólapra másolva!
Egy népszerű turistaútvonalon Izraelben sziklaomlás következtében egy gyermek meghalt, mások pedig súlyosan megsérültek. Az áldozatok négy és negyven év közöttiek voltak.
Vágólapra másolva!

Az izraeli természetvédelmi hatóság csütörtökön közölte, hogy a tisztviselők még mindig a törmelékek között kutatnak a túlélők után, miután egy sziklalavina lezúdult az Ein Gedi természetvédelmi terület egyik tanösvényére, amely a Holt-tenger nyugati partján fekszik a Júdeai-sivatagban.

Az eset következtében egy ötéves kisfiú meghalt és legalább hat ember megsérült - közölték a mentősök.

Az izraeli mentőszolgálat szerint az áldozatok négy és negyven év közöttiek voltak.

A kisfiút eszméletlenül találták meg és nem tudták újraéleszteni.

Egy négyéves kislány közepesen súlyos állapotban van, mások pedig könnyebben sérültek meg.

A mentőszolgálat közölte, hogy a keresőcsapatok számos, a romok alatt rekedt embert találtak. Az izraeli kormány katonai helikoptereket vetett be, hogy az áldozatokat a közeli kórházakba szállítsák.

A mentőszolgálat munkatársai szerint a mentési munkálatokat nehezítette, hogy a földcsuszamlás helyszínét nehéz volt megközelíteni.

Az Ein Gedi természetvédelmi terület Izrael legnagyobb oázisa és a világ minden tájáról turisták ezrei látogatják évente.

A látogatók jellemzően az ikonikus vízesést és forrásait, köztük a Dávid-vízesést, valamint az Arugot-patakot és a túraútvonalat tekintik meg - írja a Fox News.

A hatóságok szerint nem világos, hogy mi okozhatta a sziklaomlást.