Életveszélyes szövetségest talált Putyin

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tüzel, akció, lő, lövés
DONETSK OBLAST, UKRAINE - JUNE 21: Ukrainian soldiers from the 35th Brigade fire targets using 120 mm mortar near one of newly captured villages in Donetsk Oblast, Ukraine on June 21, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország és Irán katonai együttműködése teljesen törvényes, és ellenségeik kívánsága ellenére is folytatódni fog - jelentette ki kedden Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Köztársaságban hivatalos látogatáson tartózkodó Rjabkovot a Fársz félhivatalos iráni hírügynökség idézte.

- húzta alá az orosz diplomata.

Mint mondta, Irán és Oroszország kapcsolatai sok területen fejlődnek, mindamellett "a két államnak még többet kell együttműködnie".

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes. Forrás: AFP/Sputnik/Iliya Pitalev

Hozzátette, hogy előrelépést értek el egyebek között a szállítási folyosók és a kereskedelmi tarifák feloldása terén is.

Rjabkov közölte, hogy hivatali partnerével, Ali Bagerivel folytatott megbeszélésein megvitatták az iráni atomprogrammal összefüggő kérdéseket, valamint Irán BRICS-tagságának kérdését is.

"Eljön az idő, és Irán a BRICS teljes jogú tagja lesz" - hangsúlyozta a külügyminiszter-helyettes a jelenleg Brazíliából, Oroszországból, Indiából, Kínából és Dél-Afrikából álló országcsoportra utalva.

Hozzáfűzte, hogy az új tagok felvételével kapcsolatos eljárási kérdéseket a szervezet augusztus 22-24-i johannesburgi csúcstalálkozóján fogják megvitatni.