Megható történet: 42 év után találkozhatott újra anya és fia

Vágólapra másolva!
Egy virginiai férfi ebben a hónapban, 42 évesen ölelte meg először biológiai édesanyját, miután születésekor elszakították őket egymástól.
Vágólapra másolva!

Negyvenkét évvel ezelőtt a kórházi dolgozók közvetlenül a szülés után elragadták Maria Angelica Gonzalez fiát a karjaiból, és később közölték vele, hogy a gyermek meghalt. Most szemtől szemben találkozhattak.

A szívmelengető pillanatra egy hónapokig tartó, nemzetközi keresés után került sor.

A férfi feleségével és két lányával utazott Chilébe, hogy találkozzon újonnan felfedezett családjával.

- mondta a férfi spanyolul anyjának, amikor augusztusban először találkoztak a chilei Valdiviában lévő otthonában.

Amikor Thyden és családja belépett édesanyja otthonába, 42 színes lufi fogadta őket, amelyek mindegyike egy-egy évet jelentett a chilei családjával elvesztegetett időből.

A férfi útja, hogy megtalálja az édesanyját és a vér szerinti családját, áprilisban kezdődött, amikor belebotlott egy hírbe, amely chilei születésű örökbefogadottakról szólt, akik újraegyesültek a vér szerinti rokonaikkal.

Ezután úgy döntött, hogy elvégzi egy cég genealógiai platform DNS-tesztjét, amely megerősítette, hogy 100 százalékban chilei. A teszt egy első unokatestvérével is összevetette, aki szintén használja a platformot.

Thyden ezután elküldte az unokatestvérének az örökbefogadási papírjait, amelyekben szerepelt a szülőanyja címe és egy Chilében nagyon gyakori név: Maria Angelica Gonzalez.

Az unokatestvérnek anyai ágon volt egy Maria Angelica Gonzalez nevű rokona - ez segített összekötni őt azzal a nővel, akit végül az anyjaként azonosítottak - írta a Fox News.

Egy chilei nonprofit szervezet is segített és kiderült, hogy Thyden koraszülöttként született a chilei főváros, Santiagoban.

Az édesanya elmondása szerint gyermekét elragadták a karjaiból és inkubátorba helyezték. Ezután utasították, hogy hagyja el a kórházat.

Amikor visszatért a gyermekéért, azt mondták neki, hogy a gyerek meghalt, és a holttestét megsemmisítették.

Ő egyike volt azon számos hamisított örökbefogadási esetnek, amelyek Augusto Pinochet tábornok 17 éves uralkodása alatt történtek- aki a chilei puccsot vezette a marxista Salvador Allende elnök megdöntésére - az 1970-es években.

A Nos Buscamos becslései szerint az 1970-es és 1980-as években több tízezer csecsemőt vettek el chilei családoktól. Ezeket a gyerekeket szegény családokból, szegény asszonyoktól lopták el.

A diktatúra alatt a kormány adatai szerint legalább 3095 embert öltek meg, és több tízezer embert kínoztak meg vagy börtönöztek be politikai okokból.

Egy chilei szervezet évek óta együttműködik a MyHeritage genealógiai platformmal, amely ingyenes otthoni DNS-tesztkészleteket biztosít a chilei örökbefogadottak és a chilei gyermekkereskedelem feltételezett áldozatai számára.

Bár Thyden sikeresen egyesült a vér szerinti családjával, felismerte, hogy más örökbefogadottak számára az újraegyesítés nem biztos, hogy minden esetben ilyen jól fog alakulni.

- mondta.

Chilében Thyden és del Rio találkozott annak a hét nyomozónak az egyikével, akik az esetükhöz hasonló több ezer hamisított örökbefogadási ügyön dolgoznak.