Biden most a világ csodáiról beszélt összevissza - videó

BIDEN, Joe
Washington, 2023. február 8. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök évértékelő beszédet mond a kongresszus két házának ülésén a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. február 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds
Vágólapra másolva!
Biden elnök legújabb zavarodott kijelentése kedden történt, amikor tévesen azt mondta, hogy a Grand Canyon a világ „kilenc" csodájának egyike.
Vágólapra másolva!

A tévedést az arizonai Red Butte repülőtéren, a Grand Canyontól néhány mérföldre délre fekvő Red Butte Airfieldben tartott beszédében követte el, amely kormánya éghajlatvédelmi programjáról és természetvédelmi erőfeszítéseiről szólt.

Gondoljanak csak bele. Tudják, ez elképesztő. Amerika maradandó szimbóluma az egész világ számára" - mondta Biden.

A világ csodáinak széles körben elfogadott listáján hét helyszín szerepel és a Grand Canyon nem szerepel ezen a listán.

A tényleges csodák között szerepel a kínai Nagy Fal, a mexikói Chichén Itzá, a jordániai Petra, a perui Machu Picchu, a brazíliai Megváltó Krisztus szobra, az olaszországi Colosseum és az indiai Taj Mahal.

Washington, 2023. február 8. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök évértékelő beszédet mond a kongresszus két házának ülésén a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. február 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

A Grand Canyon azonban szerepel a CNN által 1997-ben összeállított, a világ hét természeti csodájának széles körben elfogadott listáján, amelyen szerepel még az északi fény, vagyis az aurora borealis, a Nagy Korallzátony, a brazíliai Rio de Janeiro kikötője, a mexikói Parícutin, a zimbabwei és zambiai határon található Viktória-vízesés és a Mount Everest.

Biden később sikertelenül próbálta kijavítani magát, mondván, hogy nem „kilencet", hanem „hetet" akart mondani, de a Grand Canyont így is tévesen vette fel a világ hét csodájának listájára.

— mondta zavarodottan az Amerikai Egyesült Államok elnöke.