Egyre többen ellenzik a kiskorúak nemváltását Amerikában

Gay Pride Parade 2016 in Rome  alternatives bisexual COMMEMORATION civil conflict civil disobedience civil rights civil society DISCRIMINATION equal rights equality exhibitionism fun gay gay and lesbian pride parade gay and lesbians gay community gay even
A child play under a giant rainbow flag, a symbol of the gay rights movement, as she take part in the 22nd annual Gay Pride Parade in Rome, Italy on June 11, 2016. Tens of thousands of members of Italian LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer and Intersex) communities and supporters of gay rights take part in the annual Gay Pride Parade in downtown Rome to demand legal rights for same-sex couples and against homophobia.(Photo by Giuseppe Ciccia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az amerikai szavazók többsége úgy véli, hogy az államoknak "be kellene tiltaniuk minden nemi átalakulási kezelést a kiskorúak számára, és le kellene állítaniuk a nemi ideológia megvitatását minden állami iskolában", írja a Breitbart a YouGov felmérése alapján.
Vágólapra másolva!

A megkérdezettek 41 százaléka támogatja a nemváltoztató hormonok és kezelések betiltását kiskorúak számára, valamint az állami iskolák megszabadítását a genderpropagandától, derül ki a Breitbart által szemlézett YouGov felmérés adataiból. Ehhez képest 32 százalék egyetért azzal a kijelentéssel, hogy "az államoknak meg kell védeniük a transznemű felnőttek jogait, hogy úgy éljenek, ahogyan akarnak, de szigorúbb szabályokat kell bevezetniük a pubertásblokkolókra, az átmeneti műtétekre és a transznemű kiskorúak sportolásában való részvételre vonatkozóan".

Tehát összességében a többség (beleértve azokat is, akik egyetértenek az LMBTQ-propagandával) támogatják a felvetést, miszerint meg kell akadályozni a kiskorúak nemváltását.

Fokozatosan szorul vissza a kiskorúak nemváltásának gondolata. Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Ciccia/NurPhoto/Giuseppe Ciccia

Mindössze 26 százalék ért egyet azzal a radikális állásponttal, amely szerint "az államoknak minden transznemű fiatalt meg kell védeniük azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak a pubertásblokkolókhoz és az átmeneti műtétekhez, ha kívánják, és lehetővé teszik számukra, hogy teljes mértékben részt vehessenek minden tevékenységben és sportban az általuk választott nemként". Az ezen elképzelések támogatottsága közötti különbség a politikai hovatartozás szerint a legszembetűnőbb.

A demokrata szavazók támogatják leginkább azt, hogy a kiskorúak hormonokat és pubertásgátlókat szedhessenek, valamint nemi szerveket csonkító műtéteket végezhessenek rajtuk.

Velük ellentétben ez az álláspont rendkívül népszerűtlen a republikánusok és a függetlenek körében. A felmérés szerint a demokrata szavazók 50 százaléka, vagyis fele egyetért azzal, hogy az államoknak engedélyezniük kellene, hogy a kiskorúak megpróbálhassanak átváltozni az ellenkező neművé. A függetlenek mindössze 15 százaléka és a GOP-szavazók 3 százaléka ért egyet.

A független szavazók leginkább a "transznemű felnőttek jogainak védelme", ugyanakkor a gyermekek átváltoztatására és a sportban való részvételre vonatkozó szigorúbb szabályozás bevezetése (42 százalék), illetve az eljárások és a nemi ideológiai oktatás iskolai teljes betiltása (43 százalék) között oszlanak meg.