Egy általános iskola és egy idősek otthona közé hoznának létre migránsgettót, a lakosok tiltakoznak

Sátorváros Párizs
Vágólapra másolva!
Több száz New York-i lakos gyűlt össze szerdán Queensben, hogy tiltakozzon egy olyan menedékhely megnyitása ellen, amely várhatóan mintegy 1000 illegális bevándorló férfinak adna majd otthont egy általános iskola és egy idősek otthona közelében.
Vágólapra másolva!

A tüntetők táblákat tartottak a magasba, melyekkel kifejezték ellenérzésüket az állami hatóságok döntésével szemben mely szerint egy ugynevezett sátorvárost hoznak létre a migránsok számára. Ezeken azt követelték, hogy szüntessék meg az illegális migrációt a határok lezárásával.

A sátorvárosról a döntést azt követően hozták meg, hogy a New York-i szállodák és hajléktalanszállók már zsófolásig megteltek olyan emberek ezreivel, akik illegálisan léptek be az országba.

Az állami vezetőka migránsgettót 10 nap alatt emelték fel egy queensi pszichiátriai intézmény parkolójában

- közölte a DailyWire.

A tüntetés során több embert is letartóztattak akik csupán felszólaltak azzal szemben, hogy egy gyermekekkel teli iskola mellé vigyék a migránsokat.

Miközben New York-iak attól szenvednek, hogy a várost már elárasztotta több mint 50 000 illegális bevándorló, a tisztviselők a hónap elején azt mérlegelték, hogyan tudnák többüket sátrakban elhelyezni a Central Parkban.

Tavaly április óta pedig már több mint 90 000 illegális bevándorló érkezett New Yorkba, így pedig a nagyszámú hajléktalan lakossággal együtt a város már rekordszámú, 105 800 embernek ad lát el.