Kiürítették a Capitoliumot Washingtonban, egy lövöldözőt keresnek

Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint szerda délután érkezett egy telefonhívás a 911-re, amelyben lövöldözést jelentettek be a kongresszus washingtoni épületének közelében lévő szenátusi irodaházak egyikében az Egyesült Államokban - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A hatóságok a „lehetséges lövöldözőről" szóló bejelentés után arra kértek mindenkit, aki az épületben tartózkodik, hogy húzódjon be az irodájába, biztonságos helyre. Bár a szenátus és a képviselőház jelenleg nyári szünetet tart, az épületekben ilyenkor is többen dolgoznak az irodákban, ahogy a takarítószemélyzet és az őrség is.

A capitoliumi rendőrség közölte, hogy tisztviselőik a szenátusi irodaépületekben és azok környékén kutatnak „egy aggasztó segélyhívásra reagálva", ugyanakkor hozzátették, hogy nincs megerősített jelentés lövésekről, és sérülteket sem találtak.

A washingtoni fővárosi rendőrség szóvivője az ABC Newsnak elmondta, hogy a lövöldözőről szóló hívás hamis bejelentésnek tűnik.

A rendvédelmi tisztviselők szerint a rendőrség megpróbálja lenyomozni a hívás forrását.

Az ABC News forrásai arról számoltak be, hogy a környéken egy „érzelmi zavarban" szenvedő személyt láttak, akit hordágyon vittek, és egy mentőautóba raktak.

Az épületből a dolgozókat a rendőrök kísérték ki. A közösségi oldalakra feltöltött videókon látszik, hogy többen rémülten, felemelt kézzel hagyják el munkahelyüket.