Egy bedrogozott túrázó súlyosan megsérült a Yellowstone Nemzeti Parkban, beperelték

Vágólapra másolva!
Egy amerikai turista szövetségi vádakkal néz szembe, miután letért a túraútvonalról és megégette egy forró termálvíz a Yellowstone Nemzeti Parkban.
Vágólapra másolva!

A 49 éves Jordan Wicks 2023. augusztus 23-án állt bíróság elé, amiatt, hogy a Yellowstone Nemzeti Parkban letért a kijelölt túraútvonalról, és megégette magát a turisták elől elzárt területen.

A férfi olyan mértékben alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt, hogy veszélyt jelentett önmagára és másokra.

A Yellowstone Nemzeti Park illetékesei elmondták, hogy az elzárt, termálvizekben gazdag területen a talaj törékeny és vékony, és közvetlenül a felszín alatt forró víz van.

A férfit kitiltották a Yellowstone és a Grand Teton nemzeti parkokból, ameddig a bírósági ügy le nem zárul - jelentette a wyomingi kerületi ügyészség.

A Nemzeti Parkszolgálat a honlapján azt tanácsolja a Wyomingban található híres parkba látogatóinak, hogy ne menjenek közel a termálvizes tavakhoz és patakokhoz, és a gyerekeket tartsák közel magukhoz a területen.

Az elmúlt években több, mint 20 ember halt meg égési sérülések miatt, azáltal, hogy belementek vagy beleestek Yellowstone forró forrásaiba

- írta a Fox.