Elképesztő amerikai fordulat: jön a totális ukrán összeomlás

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, rom, romok
KRAMATORSK, DONETSK OBLAST, UKRAINE - JUNE 27: Rescue teams work to find out survivors under the rubbleafter a Russian missile attack hits Ria restaurant in Kramatorsk, Ukraine on June 27, 2023. Narciso Contreras / Anadolu Agency (Photo by Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy volt amerikai hírszerző tiszt arról beszélt, hogy szerinte Ukrajna az utolsó katonáit állítja hadrendbe és gyorsan törekedniük kell a tűzszünet elérésére, mert ha nem így tesznek, elveszíthetik Odesszát is.
Vágólapra másolva!

Ha Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem köt tűzszünetet, elveszítheti Odesszát. Ezt Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt jelentette ki a YouTube-csatornáján.

Ritter szerint az ukrán hadsereg parancsnoksága az utolsó embereit is beveti a harcokban.

A volt hírszerző tiszt azt sugallta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) csapatai hamarosan vereséget szenvedhetnek a harctéren.

Megjegyezte, hogy ha Ukrajna nem akarja lezárni a konfliktust, akkor Oroszország megszerezheti az ellenőrzést Odessza felett is - írta a lenta.ru.

Ukrajna elveszítheti Odesszát is Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Narciso Contreras

Korábban az Ukrajnában harcoló amerikai zsoldosok bevallották, hogy sokkolta őket az orosz hadsereggel vívott brutális és szörnyű harc.

Egyikük elmondása szerint 85 százalékos veszteséget szenvedett az egysége.