Részeg turisták aludtak az Eiffel-torony tetején

Eiffel torony, franciaország, párizs,  Mars-mező, Champ-de-Mars, illusztráció
Paris, France - May, 2022: People in the Grass, Having a Picnic in Champ de Mars with the Eiffel Tower at sunset
Vágólapra másolva!
Két amerikai turistát találtak hétfőn a párizsi Eiffel-toronyban aludva, miután előző este kikerülték a biztonságiakat - közölte kedden a műemlék üzemeltetője.
Vágólapra másolva!

A biztonsági őrök kora reggel ébresztették fel a férfiakat, akik a francia nevezetesség helyi idő szerint reggel 9 órai megnyitása előtt tették meg a körútjukat - közölte a köztulajdonban lévő Eiffel-torony üzemeltetője (Sete).

- közölték a párizsi ügyészek.

A részeg amerikaiak a csillagok alatt töltötték az éjszakát egy olyan helyen, amely a torony második és harmadik szintje között a nyilvánosság elől el van zárva.

Párizs, Franciaország - Eiffel-Torony / A kép illusztráció. / Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 BERK OZDEMIR/Shutterstock. No use without permission./Berk Ozdemir

Miután helyi idő szerint vasárnap este 22:40 körül kifizették a belépőjegyet, a páros átugrotta a biztonsági korlátokat, majd a torony tetejéről lemásztak a lépcsőn - mondta egy rendőrségi forrás.

Tűzoltókat, köztük egy - a veszélyes magasságból való mentésre specializálódott - egységet küldtek a betolakodók "mentésére" - nyilatkozta a rendőrség.

Mindkét férfit a párizsi rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra. A Sete közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz - közölte a CBS News.