Migránsbandák lepték el Svédországot

Svédország, bűnözés, migráns
MALMÖ, SWEDEN 20220417 A tear gas torch is kicked away on Ramel's road. at Rosengard in Malmö, Sweden, April 18, 2022. At midnight on Monday night, unrest broke out again at Rosengĺrd in Malmö. The police went to the scene with a large number of vehicles and fired tear gas to disperse crowds. Photo: Johan Nilsson / TT / Code 50090 (Photo by JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ellenőrizetlen tömeges bevándorlás és a nyitott határok politikája miatt Svédországban olyan mélyreható és rendszerszintű problémák alakultak ki a kriminológusok szerint, amelyek a szomszédos országokban nem léteznek. Ezek egyike az ismétlődő robbantássorozat, amelyekkel Svédország nemcsak az északi régióban, hanem az egész nyugati világban is kiemelkedik.
Vágólapra másolva!

Tavaly 90 robbantás történt Svédországban, idén július 31-ig pedig már 101 ilyen jellegű támadás történt.

Paul Larsson, az oslói rendőrakadémia professzora és kriminológusa azt mondja, hogy szerinte Norvégiában idén egyáltalán nem volt robbantás.

– mondta, és arra is rámutat, hogy Svédországban lényegesen több az úgynevezett érzékeny terület, azaz no-go zóna.

Óriási a migránsbűnözés Svédországban Forrás: TT News Agency via AFP/TT/Johan Nilsson

A hallgatás kultúrája nagyon veszélyes

David Sausdal dán kriminológus szerint pedig miközben Dániában mintegy 1500 bűnöző bandát tartanak számon, addig Svédországban 30 ezer ilyen csoport van. Sausdal rámutat arra, hogy a svéd politikát régóta jellemzi a migránsbandák bűnözéséről való hallgatás kultúrája, amely komoly problémát jelent az országban.

Sausdal szerint Dániában már sokan attól tartanak, hogy a Svédországból érkező bűnözők az országban kezdenek majd el bűncselekményeket elkövetni, Markus Kaakinen finn kriminológus szerint pedig Finnországban is aggodalomra adnak okot a svédországi fejlemények.

Rengeteg a migráns Finnországban Forrás: AFP/Str / Lehtikuva/Panu Pohjola

Már a börtöntől sem félnek

Svédországban eközben úgy tűnik, hogy a börtönök sem jelentenek komoly visszatartó erőt a migránsbandáknak, ugyanis nemrégiben kiderült, hogy a Harnösandban található Saltvik börtön azt szeretné, ha a rabok az integráció jegyében hímeznének.

Ezt azonban a bandák négy, jelenleg is börtönben ülő tagja nem hajlandó megtenni, és olyan kifogásokkal kerülik el a kézműves-foglalkozást, mint a betegség és látáskárosodás.

A címlapi fotó illusztráció!