Elfogták Pablo Escobar utódját, aki levágott fejekkel focizott

Vágólapra másolva!
Több mint 10 éves hajtóvadászat után sikerült elfogniuk a hatóságoknak Dairo Antonio Usugát, vagyis „Otonielt", akit a Pablo Escobar utódjának tartanak. Rengeteg kábítószert csempészett az Egyesült Államokba, és olyan kegyetlen volt, hogy levágott fejekkel focizott – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az „Otoniel" becenevű férfi annyira kegyetlen volt, hogy

láncfűrésszel végeztette ki azokat, akik ellentmondtak neki, majd focizott a levágott fejükkel.

A bandája, az Öböl-klán több tonna kokaint csempészett be az Egyesült Államokba.

Az 51 éves férfi parasztgyerekből lett drogbáró, miután feloszlott az a gerillaszervezet, aminek a tagja volt. A kegyetlensége miatt „Állat" volt a beceneve, és egész Kolumbiát rettegésben tartotta a magánhadseregével.

Ivan Duque, az ország korábbi elnöke egy dokumentumfilmben elmondta, hogy a bandavezér rendőrökre vadászott.

– mondta a korábbi elnök.

Végül 2021-be sikerült elfogni a kolumbiai dzsungelben egy razzián, amelyben 22 helikopter és 500 katona vett részt. A bűnözőt tavaly tavasszal kiadták az Egyesült Államoknak, ahol most

45 év börtönbüntetésre ítélték. Ezen felül 216 millió dollár kártérítést kell fizetnie, és a 22 milliós perköltséget is ráterhelték

– írja a Blikk.

„Valószínűleg nem rázza meg a szervezetét ez az összeg, hiszen a százszorosát kereshették ennek az elmúlt évtizedekben. Ám a lényeg az, hogy sikerült elfogni a világ legveszélyesebb és legnagyobb hatalmú drogbáróját. Őt csak Pablo Escobarhoz lehet hasonlítani" – mondta Peter Vincent az amerikai igazságügyi minisztériumtól.