Mindenki ettől félt: súlyos csapást mértek az oroszok

Ukrajna, Oroszország, háború, rakéta,
DONETSK, UKRAINE - MAY 09: Artillery rocket units of the mechanized brigade of the Ukrainian Army conduct operation to target trenches of Russian forces through the Donetsk region, where the country's most intense clashes occur, amid Russia and Ukraine war in Donetsk, Ukraine on May 09, 2023. (Photo by Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A kikötői infrastruktúra ellen intézett rakétatámadást Odessza térségében az orosz hadsereg csütörtökre virradóra, egy biztonsági őr életét vesztette, és károkat szenvedett egy rakodóterminál - közölte a régió kormányzója.
Vágólapra másolva!

Oleh Kiper elmondta, hogy

az oroszok Kalibr rakétákat lőttek ki egy fekete-tengeri tengeralattjáróról egy - általa nem pontosított - kikötőre. Egy biztonsági épület romba dőlt, és két autó megrongálódott.

Az ukrán légvédelem két rakétát lőtt ki, de nem találta el a támadó rakétákat, viszont Ukrajna más részeiben sikerült lelőnie nyolc orosz drónt.

Natalija Humenyuk, a dél-ukrajnai katonai parancsnokság szóvivője közölte, hogy az éjszakai vihar a támadóknak kedvezett, mert megnehezült a nagy magasságban repülő rakéták bemérése.

Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes még a csütörtöki orosz támadás előtt elmondta, hogy az elmúlt kilenc napban az orosz légicsapások 26 kikötői infrastrukturális létesítményt és öt civil hajót rongáltak meg.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-csatornáján arról számolt be, hogy csütörtökön a délkelet-ukrajnai Dnyipróban tett látogatást, ahol katonai vezetőkkel és magas rangú kormányzati tisztségviselőkkel megvitatta a harctéri helyzetet, valamint a lőszerutánpótlás és a légvédelem megerősítésének kérdését.