Eltűnt egy kétéves kisfiú Franciaországban, óriási erőkkel keresik

police missing children Horizontal
This handout picture obtained on July 9, 2023 from French "Gendarmerie Nationale" twitter account shows a call for witnesses for Emile, a missing boy, who disappeared on July 8, 2023 in Le Vernet, southeastern France. A two-and-a-half-year-old child, who was being guard by his grandparents in their house in Le Vernet, a hamlet in the Alpes-de-Haute-Provence region, disappeared on July 8, 2023 evening and was still being actively sought on July 9, by the gendarmes and fire brigade, according to the prefecture and the gendarmerie. (Photo by Handout / @GendarmerieNationale_Twitter / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / GENDARMERIENATIONALE_TWITTER " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A francia rendőrség kiterjedt légi és szárazföldi keresést folytat egy eltűnt kétéves kisfiú után, akinek a hétvégén veszett nyoma az ország déli részén lévő egyik faluból.
Vágólapra másolva!

A kisgyermek, Émile a Grenoble és Nizza közötti Alpes-de-Haute-Provence tartományban, Le Vernet mellett fekvő faluban, a nagyszülei házának kertjében játszott, amikor szombat délután eltűnt.

─ mondta François Balique, Le Vernet polgármestere a francia televíziónak.

Sajtótájékozató Alpes-de-Haute-Provence-ban a kisfiú eltűnését követően Forrás: Hans Lucas via AFP/Thibaut Durand / Hans Lucas/Thibaut Durand

A nagyszülei akkor vették észre, hogy már nincs ott, amikor felkerekedtek, hogy betegyék az autóba.

Balique elmondta, hogy a fiú korához képest jól sétált, és semmi sem utal arra, hogy a fiút elrabolták volna.

─ mondta.

A rendőrséghez, a csendőrséghez és a tűzoltókhoz családtagok és falubeliek csatlakoztak, miután a nagyszülők helyi idő szerint délután negyed hat körül értesítették őket Émile eltűnéséről. A kereső- és mentőcsapatok helikopterrel, hőkamerával felszerelt drónokkal és szimatoló kutyákkal fésülték át a területet azóta, de a gyermeknek nem találták nyomát, annak ellenére, hogy több mint 1200 hektárnyi területet fedtek le.

A rendőrségi felhívás az eltűnt fiúról Forrás: AFP/Handout

A helyiek szerint a Marseille környéki Bouches-du-Rhône megyéből származó fiú a nyári vakációt nagyszüleinél töltötte Haute Vernet-ben, egy 25 lakosú, Le Vernet-től egy kanyargós úton felfelé fekvő faluban. Az erdőkkel körülvett völgy népszerű a kirándulók körében.

Rémy Avon, az ügyész elmondta, hogy két ember látta a fiút távozni a nagyszülők otthonából. Aztán nyoma veszett.

Marie-Laure, aki a Le Vernet-ben lévő bisztró társvezetője, elmondta:

─ mondta a La Provence című újságnak.

Hétfő reggel kibővítették a keresési zónát. A csendőrség felhívást tett közzé szemtanúk számára, akik esetleg látták a fehér rövidnadrágot és sárga felsőt viselő fiút.