Gázszivárgás ölt meg 16 embert Dél-Afrikában - videó

emergency accident Horizontal
Members of the South African Police Service's (SAPS) forensic department walk past a body covered with a blanket about 300 metres away from a scene where people died from a gas leak at the Angelo informal settlement in Boksburg on July 6, 2023. At least 16 people, including children, have died after a gas leak at a South African informal settlement near Johannesburg, emergency services said on July 6, 2023, revising the death toll after some people were resuscitated. (Photo by Wikus de Wet / AFP)
Vágólapra másolva!
Dél-Afrikában gázszivárgás okozta 16 ember halálát - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok - köztük nők és gyerekek - gázmérgezés következtében haltak meg a Johannesburgtól keletre fekvő Boksburgban.

A szivárgást a térségben folyó illegális aranybányászattal hozták összefüggésbe.

A Dél-afrikai Rendőrség (SAPS) egy takaróval letakart holttest mellett haladnak el, mintegy 300 méterre attól a helyszíntől, ahol emberek haltak meg egy gázszivárgás következtében Forrás: AFP/Wikus De Wet

A nitrát-oxidot gyakran használják az illegális aranybányászok, hogy aranyat nyerjenek ki az elhagyott bányaaknák talajából.

Az egyik gázpalack Boksburg sűrűn lakott nyomornegyedében kezdett el szivárogni. Az áldozatokat a szivárgás helyszínenek 100 méteres körzetében találták meg.

Senkit sem szállítottak kórházba - közölték a mentőszolgálat illetékesei a BBC-vel.

Azonban attól tartanak, hogy az éjszaka folyamán további holttestek fognak még előkerülni.