Nem vicc: ketrecharcban csaphat össze Musk és Zuckerberg

Horizontal HEADSHOT PRESS CONFERENCE
Elon Musk
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az üzleti rivalizálás nem elég a technológiai ipar két legbefolyásosabb milliárdosának. Most Elon Musk és Mark Zuckerberg azt mondják, ketrecharcban akarják rendezni a számláikat egymás felé ─ írja a CNN.
Vágólapra másolva!

A Twitter tulajdonosa és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nemrég azt tweetelte, hogy „készen állna egy ketrecharcra" Zuckerberggel, a Meta vezérigazgatójával. Szerdán egy Instagram-sztoriban Zuckerberg visszavágott, és egy képernyőfotót tett közzé Musk tweetjéről, ezzel a felirattal:

Elon Musk Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Musk ezután Alex Heath, a Verge technológiai híroldal szerkesztőjének a verekedésről szóló tweetjére a „Vegas Octago" felirattal válaszolt ─ utalva az Ultimate Fighting Championshipnek (a világ legnagyobb ketrecharcos gálájának) otthont adó Las Vegas-i arénára.

─ tette hozzá a Tesla-vezér egy másik tweetben.

A CNN megkereste a Metát kommentárért. A cég szóvivője a Verge-nek nyilatkozott:

Továbbra sem világos, hogy Zuckerberg és Musk komolyan gondolják-e, vagy csak viccelődnek.

Azt azonban, hogy egy ketrecharcban ki nyerne, még nem tudni. Musk fizikailag nagyobb Zuckerbergnél, de a Meta-vezér jiu-jitsut, azaz brazil harcművészetet gyakorol, és májusban arany- és ezüstérmet nyert egy versenyen.

Az Oddspedia, egy sportfogadási platform több különböző bukméker, köztük a Bovada, a Bet Online és a Ladbrokes oddsait összesítette, és arra a következtetésre jutott, hogy Zuckerbergnek 83% esélye van a győzelemre.

Eközben a Paddy Power fogadóiroda arra fogad, hogy a mérkőzésre soha nem kerül sor, de ha mégis, akkor mindkét férfi egyenlő eséllyel nyer.

─ mondta az ír cég szóvivője közleményében.

Mark Zuckerberg Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

Van háborús múltjuk

Ők ketten ─ akik a múltban a Bloomberg Billionaires Indexének előkelő helyéért versengtek, mielőtt Musk a világ leggazdagabb embere lett ─ már korábban is összecsaptak.

2017-ben nyilvános vitába keveredtek a mesterséges intelligencia jövője miatt.

Musk többször is figyelmeztetett a mesterséges intelligencia veszélyeire, az emberi fajra nézve potenciálisan egzisztenciális fenyegetésként jellemezve azt. Zuckerberg ezzel szemben sokkal optimistább álláspontot képviselt.