Kígyókkal, skorpiókkal és gekkókkal a csomagjában akart Bécsbe repülni egy férfi

Csomag, bőrönd, reptér, poggyászkezelő, poggyász,
2022-05-23 10:16:56 ROTTERDAM - The baggage handling at Rotterdam The Hague Airport. ANP JEFFREY GREENWEG netherlands out - belgium out (Photo by Jeffrey Groeneweg / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A poggyászába rejtve próbált csaknem 90 hüllőt Etiópiából Ausztriába csempészni egy férfi, akit a bécsi repülőtéren tartóztattak fel a vámosok - közölte kedden az osztrák pénzügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A három csomagba bezsúfolt 85 gekkó, két kígyó és két skorpió összértéke 47 ezer euró a tárca tájékoztatása szerint.

Az 50 éves csempész Addisz-Abebából repült Bécsbe, ahol a repülőtéren az elvámolnivaló nélkül utazók számára fenntartott folyóson keresztül akart távozni.

A vámosok mégis úgy döntöttek, megvizsgálják a csomagjait, amelyekben aztán a legnagyobb megdöbbenésükre fel hüllők sokaságát fedezték fel. Az állatok közül több példány már igen legyengült állapotban volt.

A lefoglalt hüllők között nem voltak védett fajok. A repülőtéri hatóságok valamennyit átadták a schönbrunni állatkertnek.

A férfi kihallgatásakor azt állította, nem eladni akarta az állatokat, csak azért hozta magával a gekkókat, hogy legyen mivel etetnie a kígyóit.

A címlapi kép illusztráció.