Golflabda méretű jégeső egy koncerten, százak sérültek meg - sokkoló videó

Vágólapra másolva!
Közel 100 ember sérült meg, miután szerda este egy Denver melletti koncertet jégeső mosott el a Red Rocks Amfiteátrumban. Heten súlyos sérülésekkel kórházba kerültek, többek között vágások, zúzódások és csonttörések miatt.
Vágólapra másolva!

A helyszínen az egykori One Direction-tag, Louis Tomlinson lépett volna fel, ám a koncertet a szélsőséges időjárási körülmények miatt elhalasztották.

Ugyan a helyi meteorológiai szolgálat már korábban adott ki figyelmeztetést heves zivatarokra, azonban a helyszínen lévők panaszkodtak, hogy a figyelmeztetés későn érkezett.

Közvetlenül a bejelentést követően szinte rögtön szakadni kezdtek az égből a golflabda méretű jégdarabok.

A rajongók által megosztott felvételen látszódik, ahogy mindenki próbál fedett helyre menekülni vagy különböző dolgokat, kartondobozokat, kabátokat a fejük fölé tartva megvédeni magukat a rájuk zúduló jégesőtől, de olyan is voltak, akik csupán a fejüket lehajtva a kezükkel próbálták önmagukat megóvni.

A helyszínt a vihart követően ellepték a jégdarabok, amelyek a lépcsőkön korlátozták a menekülési útvonalakat.

@nytimes Videos shared on social media showed people getting pelted by rivulets of ice and water pouring from sky during a Louis Tomlinson concert at the outdoor Red Rocks Amphitheater. Some concertgoers used cardboard boxes on their heads as protection. Dozens of people were injured, and at least seven were hospitalized with non-life-threatening injuries. #redrocks#louistomlinson♬ original sound - The New York Times

A Blikk szerint az énekes az eseményeket követően a közösségi médiában üzent rajongóinak:

"A szeretetemet küldöm mindenkinek, akit érintett a tegnap esti extrém időjárás a Red Rocksban. Remélem mindenki hazajutott biztonságban, a sérültek pedig már javulófélben vannak"

- írta Twitter oldalán.