Gulyás Gergely: A kabinet támogatja a dollárbaloldalról szóló jelentés titkosságának feloldását

GYURCSÁNY Ferenc beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy „a kormány várja az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának kezdeményezését az úgynevezett "dollárbaloldal" külföldi kampányfinanszírozásáról szóló nemzetbiztonsági jelentés nyilvánosságra hozatalára. Ha az erről szóló levél megérkezik, a kabinet támogatja a titkosság feloldását - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva közölte: a kabinet tárgyalt a jelentésről. Aki azt ismeri, annak nem lehet kétséges, hogy "a dollárbaloldal elnevezés az egy már-már hízelgő neve a magyar baloldalnak azután, amit az ország és a törvények ellen elkövettek az előző választási kampányban".

- hangsúlyozta.

Közölte azt is: A jelentésben vannak olyan új és meglepő részletek eddig kellő hangsúlyt nem kapott szereplőkről is, amelyeket érdemes lenne megismernie a közvéleménynek.

Újabb meglepő részletek derültek ki a dollárbaloldalról Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Miután nem egy sok ezer oldalas anyagról van szó, ezért szerintem a titkosítás feloldása napokban mérhető - jelentette ki Gulyás Gergely.

Közölte: Magyarországon párt nem kaphat jogi személytől támogatást, annak azonban nincs akadálya, hogy egy magánszemély, például Soros György támogasson egy egyesületet, így is tesz többel."