Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Félelmetes szövetségest szerzett Vlagyimir Putyin

Putyin, oroszország, orosz, elnök, Vlagyimir Putyin
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via a video link at the Kremlin in Moscow on May 15, 2023. (Photo by Pavel Byrkin / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök Mohammed bin Zayed Al Nahyandal, az Egyesült Arab Emírségek vezetőjével folytatott tárgyalást.
Vágólapra másolva!

Szentpéterváron most zajlik a nemzetközi közgazdasági fórum, amely díszvendége volt az Egyesült Arab Emírségek, ennek köszönhetően zajlottak tárgyalások a két ország között. Vlagyimir Putyin elmondta, hogy a jövőben is törekedni fognak az egyre szorosabb együttműködésre.

Putyin egyre több szövetségest szerez Forrás: AFP/Pavel Byrkin

Mohammed bin Zayed Al Nahyan megjegyezte, hogy a turisztika tekintetében kiemelten fontos az együttműködés. Az idei évben az Egyesült Arab Emírségbe egymillió orosz turistára számítanak.

Putyin ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az Egyesült Arab Emírségek gazdasági és társadalmi szférája gyors ütemben fejlődik, ezért nagyon fontos szövetséges Oroszország számára. A két vezető az ukrán helyzetre is kitért,

Mohammed bin Zayed Al Nahyan megjegyezte, hogy kész segíteni annak érdekében, hogy mihamarabb béke legyen Oroszország és Ukrajna között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről