Rejtélyes haláleset, 53 év után azonosították egy meggyilkolt nő holttestét

Vágólapra másolva!
Több mint 50 évvel ezelőtt egy nőt holtan találtak a floridai Szentpéterváron egy szántóföldön hagyott csomagtartóban. Kiléte eddig rejtély volt.
Vágólapra másolva!

A nő holttestét műanyagba csomagolva találták meg egy csomagtartóban 1969. október 31-én, Halloweenkor.

A szemtanúk a rendőrségnek akkor azt mondták, hogy két férfit láttak egy kisteherautóval, akik a csomagtartót lekapcsolták, a mezőn hagyták és elhajtottak. A nyomozók éveken át keresték a nőt az eltűnt személyek bejelentései között, de eredménytelenül. A nő "Jane Doe" néven temették el egy helyi temetőben.

2010-ben az ismeretlen áldozatok azonosítására tett erőfeszítés részeként a rendőrség exhumálta a holttestét, hogy DNS-mintát vegyen.

- mondta az ügyben nyomozó rendőrfőkapitány helyettes.

2022 végén és 2023 elején a nyomozók újra elővették az esetet, és egy

olyan hajmintát találtak, amelyet addig soha nem teszteltek.

A mintát egy magánlaboratóriumba küldték, amely DNS-profilt tudott készíteni. A labor ezután egy genealógiai adatbázison keresztül lefutatta a profilt, aminek eredményeként a rendőrség azonosította a nőt és megtalálta néhány élő rokonát.

A nőt Sylvia June Athertonként azonosították.

41 évesen ölték meg, öt gyereke van és látszólag semmilyen kapcsolata nem volt Szentpétervárral.

Halála előtt elhagyta Tucsont a gyerekeivel együtt, kettőt elvitt a volt férjéhez Chicagóba. Soha többé nem látták a gyerekei. Azt is kiderült, hogy újraházasodott és

a férje soha nem jelentette az eltűnését

- írja az ABC.

Még nem tudják ki lehetett a gyilkosa, de a gyerekei már megkönnyebbülést éreztek, hogy 53 év után megtudták mi történt az anyjukkal.