Vágólapra másolva!
Már Florida államban, Ron DeSantis kormányzó hátországában is behozhatatlan előnye van Donald Trumpnak, írta meg a Breitbart.
Vágólapra másolva!

Georgia a második állam, ahol Trumpot jobban kedvelik a kormányzónál

Az amerikai jobboldal meghatározó újságja szerint Donald Trump újraválasztásra készülő elnök vezeti a 2024-es republikánus előválasztási mezőnyt Georgiában, megelőzve Brian Kemp republikánus kormányzót.

A Breitbart által szemlézett felmérés szerint

Trump a republikánusok favoritja, aki 7,8 százalékkal vezet potenciális kihívója, Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó előtt.

Trump 40,1 százalékos támogatottsággal rendelkezik, őt követi DeSantis 32,5 százalékos támogatottsággal. Egyetlen más potenciális kihívó sem közelíti meg,

Georgia állam kormányzója, Kemp pedig 33 ponttal marad el a volt elnök mögött 7,1 százalékkal. Ez nevezetesen annak ellenére következik be, hogy Kempet kedvezőbben ítélik meg, mint Trumpot.

Külön figyelemreméltó, hogy Trump minden korosztályban megelőzi DeSantist, valamint a férfiak és a nők körében is vezet, ahogy népszerű a fehérek (38,8 százalék DeSantis 33,2 százalékával szemben) és a feketék körében is (75 százalék (!) DeSantis 12,4 százalékával szemben).

Fontos jobboldali elégtétel lenne Georgia visszahódítása

Az eredmények ismeretében, valamint közlésük lassú ütemének fényében joggal merült fel sokakban a választási csalás gyanúja,

a hagyományosan jobboldali fellegvárnak tekintett déli államban Joe Biden ugyanis alig 0,2 százalékponttal, mindössze 1096 szavazattal előzte csak meg a szuverenista jobboldalt.

Ennek fényében elmondható, hogy Georgia állam visszavétele fontos elégtétel lenne a jobboldal számára.