Hajóbaleset Indiában: 21-en megfulladtak, többeket még keresnek

Vágólapra másolva!
Felborult egy hajó Dél-Indiában, legalább 21 ember meghalt - közölték a hatóságok. A körülbelül 40 utast szállító hajót Kerala állam Malappuram kerületében, Tanur városa közelében érte baleset.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint a kishajó túlzsúfolt volt, amikor vasárnap helyi idő szerint 19 óra körül - eddig ismeretlen okból - felborult. 10 utast több kórházban ápolnak. A hatóságok attól tartanak, hogy lehetnek még eltűntek. A keresésüket nehezíti, hogy azt sem tudják pontosan, mennyien voltak a járművön.

Kerala halászati és kikötőfejlesztési minisztere azt mondta újságíróknak, hogy a felborult a hajó a sáros vízben ragadt, megpróbálják kihúzni. A helyszínre érkezett az Országos Katasztrófa-elhárító Erők csapata – közölte a helyi katasztrófavédelmi hatóság szóvivője.

Az áldozatok többsége iskolai szüneten lévő gyerek. Négy embert válságos állapotban szállítottak kórházba – közölte a PTI hírügynökség. A túlélők elmondták a helyi médiának, hogy az utasok közül sokan nem viseltek mentőmellényt.

Narendra Modi miniszterelnök a Twitteren ezt írta: "Fájdalmat okoz a keralai Malappuramban történt hajóbaleset miatti emberéletek elvesztése."