Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vádat emeltek a nő ellen, akinek a hatéves fia lelőtt egy tanárt

A Newport News városában található Richneck általános iskola.
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról az Origo többször beszámolt, január 6-án a virginiai általános iskola egyik pedagógusát életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, miután egy hatéves gyerek, a saját tanítványa mellkason lőtte. Hétfőn az ügyészség közleményben közölte, hogy a kisfiú édesanyja ellen vádat emeltek, amiért gondatlanságból töltött lőfegyvert hagyott elől úgy, hogy azzal veszélyeztette a gyermeket – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek annak a hatéves gyermeknek az édesanyja ellen, aki egy virginiai iskolában lelőtte a tanárát.

A rendőrség korábban közölte, hogy a lövöldözésben használt fegyver a gyermek édesanyjáé volt.

A gyerek a pisztolyt a hátizsákjában vitte be a Newport News városában található Richneck általános iskolába január 6-án.

Ezután egy tanítási óra alatt kézbe és mellkason lőtte Abigail Zwernert, egy 25 éves tanárnőt. Zwerner súlyosan megsérült, de túlélte a lövöldözést.

James Elleson, a család ügyvédje az Associated Pressnek elmondta, hogy a fegyver az anya szekrényében volt a legfelső polcon, és volt rajta elsütőzár.

A hatóságok szerint további vádakat jelenthetnek be, mivel egy különleges esküdtszék megvizsgálta az iskola biztonsági kérdéseit, amelyek lehetővé tehették a lövöldözés lezajlását.

A tanár azzal vádolta az iskola tisztviselőit, hogy

figyelmen kívül hagyták a többszöri figyelmeztetést, miszerint a fiúnál fegyver volt a lövöldözés napján, és súlyos gondatlanság miatt beperelte őket.

A 6 éves fiú által lelőtt virginiai tanár 40 millió dolláros pert indít.

Az iskola tisztviselői korábban megerősítették, hogy a gyermek hátizsákját a lövöldözés napján az iskola egyik alkalmazottja átkutatta, miután bejelentették, hogy a diáknál fegyver lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről