Joe Biden bejelentette, hogy indul a 2024-es elnökválasztáson

BIDEN, Joe
Washington, 2023. február 8. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök évértékelő beszédet mond a kongresszus két házának ülésén a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. február 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds
Vágólapra másolva!
Joe Biden bejelentette, hogy jelölteti magát a 2024-es elnökválasztáson.
Vágólapra másolva!

A 80 éves amerikai elnök kedd reggel a Twitteren közzétett kampányvideóban közölte hivatalosan is, hogy versenybe száll egy második mandátumért.

Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

A mostani felmérések szerint Donald Trump megsemmisítő különbséggel verné Joe Bident az amerikai elnökválasztáson. Az NBC News közvélemény-kutatása szerint a kormánypárti szavazók közel 70%-a Trump mögé állna.

Az AP hírügynökség és a NORC társadalomkutató intézet friss felmérésére hivatkozva azt írja, hogy

a társadalom egészét tekintve 73 százalék nem látná szívesen, ha a hivatalban lévő elnök lenne a Demokrata Párt jelöltje 2024-ben.

A párt szavazói körében az elnök indulását 52 százalék utasítja el, míg a magát függetlennek nevező választók 86 százaléka nyilatkozott így. Az ellenzéki Republikánus Párt regisztrált szavazóinak 93 százaléka nem szeretné, ha Joe Biden lenne a demokrata induló 2024-ben.

Április 25-e szimbolikus dátum a demokrata vezető életében: négy évvel ezelőtt ugyanekkor jelentette be indulását - írja a Magyar Nemzet.