Részegen kitörte egy sífelvonó ablakát, majd 40 métert zuhant a halálba egy francia férfi

Vágólapra másolva!
Egy francia férfi meghalt az Alpokban, miután részegen kizuhant egy sífelvonó ablakán szombaton - közölték a francia hatóságok. A baleset a Deux Alpes síközpontban történt, az áldozat egy 32 éves férfival utazott együtt, amikor áttörte a felvonó műanyag plexijét és 40 métert zuhant, majd ráesett egy pályajelző táblára, ami felnyársalta.
Vágólapra másolva!

A francia média szerint a sífelvonóban utazó két férfi részeg volt és szórakoztak, filmezték egymást, majd a közel 100 kilós áldozat nekivágódott - feltehetően szándékosan - a kabin plexijének, áttörve azt és kiesett a kabinból - írja a Dailymail.

A férfi ezután 40 métert zuhant, majd ráesett egy pálya jelzőre és felnyársalta magát.

Fabrice Boutet, a Deux Alpes üdülőközpont igazgatója az esettel kapcsolatban elmondta, hogy "ezek a felvonók 20 ember számára épültek", a hirtelen ütközéseknek - például fékezés esetén - ellenállnak.

Boutet szerint az "ostaba balesetet" az okozta, hogy az áldozat lendületből ment neki a plexinek.

Az igazgató szerint nem terheli őket felelősség az ügyben, de a rendőrség nyomozást indított a baleset körülményeinek a tisztázására.

A 3600 méteren tetőző Les Deux Alpes Franciaország legmagasabban fekvő síközpontja.

A francia hatóságok szerint a 2021-22-es síszezonban összesen 12 haláleset történt a francia hegyekben. Több mint 45 ezer embert kezeltek különböző sérülésekkel, a mentőszolgálatok mintegy 50 ezer esethez kellett kivonulniuk.