Megtalálták a lezuhant Black Hawk helikopterek feketedobozait Kentuckyban

World Athletics Championships Oregon22 - Day Four GettyImageRank3 track and field Horizontal SPORT
EUGENE, OREGON - JULY 18: A Blackhawk helicopter performs a military flyover on day four of the World Athletics Championships Oregon22 at Hayward Field on July 18, 2022 in Eugene, Oregon. Andy Lyons/Getty Images for World Athletics/AFP (Photo by ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Összütközött gyakorlatozás közben két Black Hawk helikopter Kentuckyban, a múlt héten. A balesetben kilenc ember meghalt. A baleset helyszínének átvizsgálása után előkerültek a gépek fekete dobozai - írja az ABC.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, a 101. légideszant hadosztály Black Hawk helikopterei - az egyik öt, a másik négy fővel a fedélzeten - "rutin kiképzési küldetésen" voltak, amikor március 29-én este 10 óra körül a két gép összeütközött és lezuhant.

Gyakorlatozás közben összeütközött két katonai helikopter Kentuckyban. A kép illusztráció! Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Andy Lyons

A rendőrség az ütközés okát és körülményeit is vizsgálja.

A baleset helyszínén

a helikopter fekete dobozait megtalálták,

és az eddigi információkat a balesettel kapcsolatban további elemzi a rendőrség - erősítette meg az amerikai hadsereg harckészültségi központjának repülésbiztonsági csoportja.

A balesetben meghalt kilenc katona közül

hármat magasabb rendfokozatba posztumusz előléptettek.