Bérgyilkos helyett titkos ügynököt bérelt fel egy amerikai férfi felesége meggyilkolására

Vágólapra másolva!
Tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a massachusettsi férfit, aki tudtán kívül fedett szövetségi ügynököt bérelt fel felesége meggyilkolására. A férfi csütörtökön a bíróság előtt  bűnösnek vallotta magát - írja a NYpost. 
Vágólapra másolva!

Az 56 éves Massimo Marenghi bérgyilkost akart felfogadni felesége meggyilkolására, de egy titkos ügynöknek adott megbízást. Marenghi 2021. januárjában találkozott egy fedett FBI-ügynökkel, aki bérgyilkosnak adta ki magát. A férfi a feleségére panaszkodott, aki lakhelyelhagyási tilalmat kért ellene a bíróságon. Marenghi tízezer dollárt (több mint 3,5 millió forint) kínált a férfinek, ha elteszi láb alól a feleségét. A férj átadta az ügynöknek a felesége otthonáról készült fényképet, és részletesen ismertette, hogyan kerülheti el a térfigyelő kamerákat a bűncselekmény elkövetése közben.

A hatóságok szerint a második találkozón Marenghi 1500 dollár készpénzes letétet adott a szövetségi ügynöknek, és felszólította, hogy mihamarabb hajtsa végre a gyilkosságot.

A férfi azt mondta az ügynöknek, hogy minél hamarabb elvégzi a feladatát, annál hamarabb kapja meg a teljes összeget. A hatóságok szerint a gyilkosság előkészítése közben Marenghi különféle részleteket közölt volt feleségéről.

Megadta a felesége fényképét, az autója színét, modelljét és rendszámát, valamint a munkaidejét.

A férfi most akár egy évtizedre is rács mögé kell ültetni, miután csütörtökön bűnösnek vallotta magát – közölte az Egyesült Államok Massachusettsi kerületi ügyészsége. A tíz évig terjedő szabadságvesztést mellett 250 000 dolláros (93 millió forint) pénzbírság is szerepel. Az ítélethirdetés június 8-ra várható.