Elítélték a gyilkost, aki megölt egy kilenc éves kislányt Liverpoolban

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt egy liverpooli ámokfutó megölt egy kilenc éves kislányt otthonában. A gyilkost az angol rendőrség nagy erőkkel kereste. Ma a bíróság bűnösnek találta a férfit.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, augusztus 22-én a támadó konfliktusba keveredett Liverpool egyik utcáján, ahol két másik emberre is rálőtt. A férfiak ekkor menekülni kezdtek. Egy kislány édesanyja ezekre a hangokra lett figyelmes és kinyitotta az ajtót, hogy megnézze mi történtik.

Ekkor az egyik menekülő férfi berohant a házukba, és őt követte a támadó is, aki a házban is lőtt. A lövedék megsebesítette az anyát és eltalálta a 9 éves Oliviát.

A kislányt kórházba szállították, de később belehalt sérüléseibe.

A rendőrség szerint a kislány és édesanyja semmilyen kapcsolatban nem állt a lövöldözővel, sem azzal, a férfival, akit a gyilkos üldözött.

A rendőrök nagy erőkkel indultak a gyilkos keresésére. Közleményben még a bűnözők segítségét is kérték az ügyben, ha bármilyen információval rendelkeznek, juttassák el a rendőrségnek.

A BBC News szerint később a rendőrségnek sikerült kézre kerítenie a gyilkost, a 34 éves Thomas Cashmant.

Ma a bíróság a férfit bűnösnek találta a kilencéves Olivia Pratt-Korbel meggyilkolásában.

Thomas Cashman tagadta, hogy ő lőtte le Oliviát és sebesítette meg a nő édesanyját, a 46 éves Cheryl Korbelt, amikor egy férfit üldözött az otthonukban.

A 34 éves férfit a gyilkosság mellett bűnösnek találták Cheryl Korbel megsebesítésében, Joseph Nee ellen elkövetett gyilkossági kísérletben és lőfegyver birtoklásában is.