Propángázt szállító tehervonat siklott ki Floridában

Vágólapra másolva!
Kisiklott kedden egy tehervonat hat szerelvénye a floridai Manatee megyében. A hat felborult kocsiból négy követ, kettő pedig propángázt szállított. Szakértők szerint nincs robbanásveszély, mivel nem szivárog a gáz. A balesetben senki sem sérült meg - írja az ABCnews. 
Vágólapra másolva!

A Manatee megyei seriff hivatala szerint nincs közvetlen veszély, nem szivárog a gáz. Robert Fay, a vonatot üzemeltető Seminole Gulf Railroad alelnöke elmondta, hogy öt kocsi teljesen az oldalára borult, egy pedig csak lefutott a sínről.

A kiérkező tűzoltók azon dolgoznak, hogy álló helyzetbe hozzák a felborult egységeket. Az eset komoly aggodalomra ad okot a lakosság körében, mivel nemrég Ohio államban történt hasonló baleset, ahol veszélyes anyagok kerültek a levegőbe. A cég szerint a mentési munkálatok március 6-ára fejeződhetnek be.

Az egyik felborult vonatkocsiban 30 000 gallon (több mint száz ezer liter) folyékony propánt szállítottak.

Mivel a tartályhajó sértetlen maradt, így a személyzet nem próbálja meg átfejteni a gázt, hanem függőleges helyzetbe állítja a kocsit. A mentésirányító szerint a következő napokban megpróbálják felállítani a tartálykocsit. A helyszínt szivárgásellenőrző berendezésekkel folyamatosan ellenőrzik.

- mondta sheriff. A floridai közlekedési minisztérium vizsgálja az esetet.