Másodperceken múlt a tragédia, majdnem lezuhant egy utasszállító gép Hawaiinál

Vágólapra másolva!
Egy Hawaiiról induló San Francisco felé tartó gép nem sokkal felszállás után meredeken zuhanni kezdett, nem sokon múlt a tragédia.
Vágólapra másolva!

Az Air Current légitársaság közleménye szerint a december közepén a Maiuból San Franciscóba induló járat

a Csendes-óceán felett majdnem lezuhant.

A Boeing 777-200 számú járata körülbelül 2200 láb (700 méter) magasságot ért el, amikor meredek zuhanásba kezdett, és körülbelül 2600 méter/perc sebességgel süllyedt.

Miután 775 láb (236 méter) alá süllyedt, a járat visszatárt az eredeti magasságba, és minden további probléma nélkül megérkezett San Franciscóba.

Vészjelzést nem adtak le, mivel a veszélyt 45 másodpercen belül sikerült elhárítani. A United Airlines megerősítette, hogy járatának a pilótái felkészültek, akár az ilyen vészhelyzetek kezelésére is, 25 000 órányi repülési tapasztalattal rendelkeznek. A nyomozás tart az ügyben - írja a The Guardian.

A karácsonyi időszakban a viharos időjárás miatt több ezer járatot töröltek az Egyesült Államokban. Az incidens során is hevesek esőzések voltak.

Korábban is voltak problémák a 777-es járattal,

amiről az Origo is beszámolt.

2018-ban A United légitársaság Boeing 777-222 típusú gépe San Franciscóból Honoluluba tartott, amikor az egyik hajtóműve a levegőben kezdett szétesni. Az egyik utas felvette videóra, amint a hajtómű megadja magát, a burkolata leválik, és az egész rázkódik.

Tavaly februárban ugyancsak a légitársaság egyik gépének hajtóműve robbant szét a levegőben Denver egyik elővárosára felett.

A roncsdarabok a városra hulottak.