Anyját és lányát mészárolta le egy férfi Skóciában, 36 évre börtönbe kerül

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bíróság Andrew Innes-t, aki az ítélet szerint meggyilkolta  Bennylyn Burke-t és annak két éves kislányát. Az eset még 2021-ben történt. Az 52 éves gyilkos azzal védekezett, hogy gyógyszerek hatása alatt cselekedett és a büntetés enyhítéséért fellebbezett - írja a SkyNews. 
Vágólapra másolva!

Legalább 36 éves börtönbüntetését kezdi meg Andrew Innes, aki a gyanú szerint meggyilkolt egy 25 éves anyát és annak két éves kislányát Dundee-ban.

A kettős gyilkosság mellett a bűnösnek találták még a megölt 2 éves Jellica szexuális zaklatásában és egy általános iskolás korú gyermek megerőszakolásában.

A férfi azzal védekezett, hogy gyógyszerek hatása alatt volt és beszámíthatatlannak kívánta magát feltüntetni. Ezt a bíróság elutasította, ugyanis Lord Beckett bíró szerint ennek az alátámasztására nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték. Kijelentette, hogy a vádak a legsúlyosabb bűncselekmények közé tartoznak, amelyek a Legfelsőbb Bíróság elé fognak kerülni.

- tette hozzá Lord Beckett.

Innes elismerte, hogy a gyilkosság idején kalapáccsal fejbe vágta Ms Burke-et. Ezután megszúrta egy szamurájkarddal, majd a kard nyelével és egy kalapáccsal megütötte. Azt is elismerte, hogy mindkét holttestet a dundee-i háza konyhapadlója alá temette.

Burke asszony, aki eredetileg a Fülöp-szigetekről származott, néhány éve Bristolba költözött, és egy online társkereső oldalon találkozott ismerte meg Innes-t.