Egy öt éves gyerek halt meg az amerikai Georgia államban pusztító tornádókban

Prattville, 2023. január 13.
Megrongált ház az Alabama állambeli Prattville-ben 2023. január 12-én, miután egy hatalmas viharrendszer tornádói pusztítottak az Egyesült Államok délkeleti államaiban, Alabamában és Georgiában. Legalább hét ember életét veszt
Prattville, 2023. január 13. Megrongált ház az Alabama állambeli Prattville-ben 2023. január 12-én, miután egy hatalmas viharrendszer tornádói pusztítottak az Egyesült Államok délkeleti államaiban, Alabamában és Georgiában. Legalább hét ember életét vesztette. MTI/AP/Vasha Hunt
Vágólapra másolva!
Halálos áldozattal járt egy tornádó pusztítása az USA Georgia államában, a jelentések szerint egy 5 éves gyerek halt meg. Több áldozatról nem érkezett jelentés. Ugyanakkor Alabama államban legkevesebb hat halottja van a viharoknak.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint Georgia államban, Butts megyében, egy fa dőlt rá egy veszteglő autóra. A járműben ülő öt éves fiú meghalt, a vele a gépkocsiban tartózkodó felnőttet kritikus állapotban szállították kórházba, írja a Fox News atlantai forrásai alapján.

A megye nagyjából 90 kilométerre van délkeleti irányban Atlantától.

Georgia állam kormányzója már csütörtökön kora reggel vészhelyzetet hirdetett az egész állam területére, miután tornádók kialakulására figyelmeztettek.

Csütörtökön a szélsőséges időjárási jelenségek kapcsán legalább féltucat tornádó kialakulását jelentették Georgia területéről, ideértve Atlanta környékét is. A viharok következtében legalább 200 ezer ember maradt rövidebb-hosszabb időre áram nélkül. Az elvonuló tornádók kárt tettek az épített infrastrultúrában is, Alabama államból pedig hat halottról jelentettek ezek következtében.

A károkról közzétett egyik kép:

A mentőegységek a délutáni órákban folyamatosan dolgoztak a károk elhárításán, Atlanta környékén rengeteg fa dőlt az autóutakra, akadályozva a közlekedést. Szintén károkról érkeztek jelentések az Atlantától délre fekvő Spalding megyéből is, ott egy helyben kialakult tornádó okozott pusztítást az épületekben.

Az alábbi videó a tornádók elvonulása után készült Alabama államban:

Cikkünk kiemelt képén: Megrongált ház az Alabama állambeli Prattville-ben 2023. január 12-én, miután egy hatalmas viharrendszer tornádói pusztítottak az Egyesült Államok délkeleti államaiban, Alabamában és Georgiában. Legalább hét ember életét vesztette. MTI/AP/Vasha Hunt