Több mint egy tonna kristálymetet foglaltak le Thaiföldön

drog, Thaiföld
Vágólapra másolva!
A thaiföldi rendőrség kevesebb mint egy hét alatt 1,1 tonna kristálymetet foglalt le - írta a The Sun Daily.
Vágólapra másolva!

A drogfogás azután történt, hogy a rendőrség és a csempészek közötti összecsapások száma megugrott a királyság távoli északi részén, amely régóta az illegális kábítószer-kereskedelem egyik központja - írta a portál.

Egy fülest követően a rendőrség 10 thaiföldi állampolgárt tartóztatott le a királyság északi és déli részén tartott razziák során.

- mondta Chinnapat Sarasin rendőr tábornok, az országos rendőrfőnök helyettese.

A partiőrség tagjai a drogfogás mögött Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Elmondta, hogy Thaiföldet "droggyártási gócpontok veszik körül", de

a koronavírus-járvány megakadályozta, hogy a csempészek elszállítsák áruikat.

Most, hogy az országot újra megnyitották, a felhalmozott termékeket megállás nélkül szállítják" - mondta. A rendőrség közleményében azt állította, hogy a tiltott kereskedelem mögött egy nemzetközi drogbanda áll.

Zacskózott kristálymet Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Az első akció során a rendőrök 731 kilogramm kristálymetamfetamint, más néven jeget találtak két razzia során a dél-thaiföldi Phatthalung és Surat Thani tartományokban, csütörtökön három férfit tartóztattak le, miután három kisteherautóban 688 kilogramm kristályos metamfetamint találtak, vasárnap pedig egy férfit fogtak el, aki nagyjából

300 kilogramm teazsákokba rejtett drgot készült délre, szállítani.

Délkelet-Ázsiát elárasztja a metamfetamin, az ENSZ jelentése szerint a hatóságok 2021-ben rekordmennyiségű, egymilliárd tablettát fogtak be az ázsiai régióban - írta a portál.