Óriási drogfogás Puerto Ricóban, komppal csempészték a kokaint

drog, peru, kokain, dél-amerika, égetés
Handout picture released by Peru's Interior Ministry showing a worker arranging plastic bags containing cocaine, marijuana and other drugs before being incinerated as part of the destruction of more than 16 tones of drugs seized nationwide by the National Police of Peru (PNP), at an Interior Ministry facility in Ate, east of Lima, on 16 August, 2022. - Authorities began the destruction of more than 16 tons of drugs seized between April and June 2022, in the second drug destruction process of the present year. (Photo by Peruvian Ministry of Interior / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / PERUVIAN INTERIOR MINISTRY" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az amerikai vám- és határvédelmi tisztviselők hatalmas kokainszállítmányt füleltek le egy Puerto Riicóban, San Juan kikötőjében álló hajón. A kábítószer értékét 9,1 millió dollárra (azaz mintegy 3,4 milliárd forintra) becsülték.
Vágólapra másolva!

A vámosok és a határőrök még december 26-én végeztek rutinellenőrzést egy érkező komp fedélzetén San Juan egyik dokkjában. A rakomány és a hajó átvizsgálása során, a fedélzet deszkái alatt összesen 355, tégla méretű csomagot fedeztek fel. Az összesen mintegy 400 kilogramm súlyú rakományt bevizsgálták, melynek eredménye szerint a csomagokban kokain található, írja az ABC News.

A deszkalapok alatt talált drogcsomagokról közzétett felvétel:

A hatóságok azt közölték, hogy a hajót a Bahamákon lajstromozták, és az rendszeresen közlekedik a Karib-tengeren Puerto Rico és a Dominikai Köztársaság közötti tengeri útvonalon.

A hatóságok ugyanakkor arról is tájékoztatást adtak, hogy a térségben - ideértve Floridát is - az elmúlt időszakban jelentőségen megnőtt az embercsempészettel összefüggő tevékenységek száma. Például Miiamiból azt közolték, hogy az ottani tisztviselők mindössze néhány nap alatt 26 embercsempészeti tevékenységet füleltek le, melyekben összesen 600 illegális bevándorló volt érintett.

Az embercsempészetet pedig transznacsionális bűnszervezetek irányítják, gyakran ugyanazok a körök, amelyek fegyverek és kábítószerek illegális kereskedelmét is folytatják

- állítják az amerikai tisztviselők.

Kiemelt képünk illusztráció.