Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Halálos lövöldözés volt Washingtonban, egy gyerek is megsebesült

Washington, 2016. március 29. Gépfegyveres rendőr az amerikai törvényhozás, a Capitolium épülete közelében 2016. március 28-án, miután egy fegyveres férfi megsebesített egy biztonsági őrt és egy látogatót az amerikai törvényhozás látogatóközpontjánál. Az őrség rálőtt a támadóra, megsebesítette és elfogta. A rendőrség megerősítette, hogy nem terrortámadás történt. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint egy ember meghalt, és hárman, köztük egy 8 éves gyerek megsebesültek egy kedd esti lövöldözésben Washington D.C.-ben.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, három ember pedig megsebesült, köztük egy 8 éves gyerek egy kedd esti lövöldözésben Washington D.C.-ben.

Az Egyesült Államok fővárosának rendőr-főkapitánysága azt közölte, hogy egy férfi meghalt a lövöldözés helyszínén 18 óra körül - írja az ABC.

Két másik férfi lőtt sebeket szenvedett. A közelben talált gyereket egy eltévedt golyó találhatta el.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

A lövöldözés után a rendőrség legalább három gyanúsítottat keresett, köztük egy terepjáró vezetőjét és két férfit, akik kiszálltak a járműből a forgalom kellős közepén, és rálőttek a három felnőtt áldozatra.

„Elképzelhetetlen számomra, miért követ el valaki ilyen cselekedetet" – mondta Robert Contee, a fővárosi rendőrfőnök.

A keddi lövöldözéssel együtt ebben a kerületben öt gyerek vált fegyveres erőszak áldozatává kevesebb mint 48 óra leforgása alatt. Négy gyereket lőttek le hétfőn, köztük egy 17 éves fiút, akit egy metróállomás előtt öltek meg - jelentette a WJLA.

„Minden alkalommal fel vagyok háborodva, amikor ez megtörténik" - mondta Contee.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről