Radikális iszlamista támadt machetével rendőrökre szilveszterkor New Yorkban

szilveszter, buli, újév, köszöntés, hagyomány, ünneplés, ünnep, 2022, 2023
Onlookers watch as confetti fills the air to mark the beginning of the new year, in Times Square, New York City, on January 1, 2023. (Photo by Yuki IWAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy férfi machetével támadott meg három New York-i rendőrtisztet nem messze a szilveszteri ünnepség helyszínétől - közölte a helyi rendőrség vasárnap hajnalban.
Vágólapra másolva!

Ketten fejsérülést szenvedtek, őket kórházba szállították. Az egyik tiszt - egy újonc, aki az első napját töltötte a New York-i rendőrségnél - koponyatörést szenvedett - közölte Keechant Sewell rendőrparancsnok egy sajtótájékoztatón. A másik, nyolc éve szolgáló tiszt súlyos sérülést szenvedett. Mindhárom rendőr állapota stabil, és várhatóan felépülnek.

A 19 éves gyanúsítottat, akit a rendőrségi források Trevor Bickfordként azonosítottak a CBS szerint, az egyik rendőr vállon lőtte.

A CBS értesülései szerint

Bickford nemrég felkerült az FBI terrorista figyelőlistájára, miután a nagynénje arról számolt be, hogy az interneten radikalizálódott, és kifejezte vágyát, hogy külföldre utazzon és harcoljon az iszlám szélsőségesek oldalán.

Újévköszöntő a Times Square-en január 1-én Forrás: AFP/Yuki Iwamura

A támadás nem sokkal este 10 után történt szilveszter este, mindössze nyolc háztömbnyire a Times Square-től, ahol ezrek gyűltek össze a város szokásos újévi bálján.

Eric Adams polgármester elmondta, hogy beszélt az egyik sérült tiszttel a kórházban.

„Jó hangulatban volt" – mondta Adams. "Örült annak, hogy többek életét menthette meg."

Az FBI New York-i irodájának igazgatóhelyettese azt közölte, hogy a jelek szerint a gyanúsított egyedül követte el tettét.

Az FBI, a New York-i rendőrség és a Joint Terrorism Task Force nyomozást folytat, de nem közölték, hogy megtalálták-e már a támadás indítékát.