Egy agresszív víziló bekapott egy 2 éves kisfiút, majd kiköpte

víziló
Vágólapra másolva!
Egy agresszív víziló bekapott egy 2 éves kisfiút az ugandai Edwards-tó partjainál, de végül elengedte állkapcsainak szorításából, mert egy férfi a gyerek segítségére sietett.
Vágólapra másolva!

A nem mindennapi esemény Ugandában történt, és a fiú – Iga Paul – életét csak úgy sikerült megmenteni, hogy egy arra járó férfi kövekkel dobálta meg az éhes vízilovat.

Furcsa módon az incidens idén áprilisban történt, de valójában csak e hét hétfőn jelentették a rendőrségnek, amikor az erről készült videófelvételek napvilágra kerültek - írja a Daily Star.

A víziló minden előzmény nélkül támadta meg a tóhoz közeli otthona előtt játszó fiút. Elkapta a fejét, és félig lenyelte.

Az ugandai rendőrség szerint ez az első olyan incidens, amikor egy víziló elhagyta az Edward-tavat és rátámadt egy gyerekre.

Illusztráció Forrás: AFP/Raul Arboleda

Szerencsére pont a közelben volt Chrispas Bagonza aki elkezdte kövekkel dobálni a vízilovat, amitől az megijedt, és elengedte a gyereket.

A fiút egy közeli klinikára szállították, majd további kezelésre kórházba került. Azt nem közölték, hogy milyen sérüléseket szenvedett.

A vízilovak ugyan vegetáriánusok, de megtámadhatják az embereket, ha fenyegetve érzik magukat. Afrikában évente körülbelül 500-an halnak meg ilyen támadások következtében.

A National Geographic szerint ők a világ legveszedelmesebb állatai, és majdnem kétszer annyi embert ölnek meg, mint az oroszlánok.

A hímek agresszívvé válhatnak, ha veszélyt érzékelnek, a nőstények pedig támadhatnak, hogy megvédjék kicsinyeiket. Állkapcsaikat 180 fokos szögben is ki tudják nyitni.