Most dőlhetett el a háború sorsa

politics Horizontal
Russian President Vladimir Putin (L) and Belarusian President Alexander Lukashenko shake hands before their meeting at the Palace of Independence in Minsk on December 19, 2022. (Photo by Konstantin ZAVRAZHIN / SPUTNIK / AFP) / *Editor's note : this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik*
Vágólapra másolva!
A gazdasági kapcsolatok fejlesztése prioritást élvez Oroszország és Fehéroroszország között - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Minszkben, a fehérorosz elnökkel, Alekszandr Lukasenkóval  folytatott megbeszélését követően. A találkozók az új orosz offenzíváról és az abban való fehérorosz részvételrről is szó eshetett.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök a gazdasági kérdések mellett kitért arra is, hogy Fehéroroszország nemcsak jó szomszédja, hanem szövetségese is Oroszországnak - írja az iz.ru.

Putyin szerint a két ország közötti kereskedelem 2021-ben elérte a 38,5 milliárd dollárt, és az idei év első 10 hónapjában további 10 százalékkal nőtt.

Szerinte 2022-ben a kereskedelmi forgalom elérheti a 40 milliárd dollárt is.

Kiderült: erről tárgyalt Putyin és Lukashenko. Forrás: AFP/Konstantin Zavrazhin

A két ország közötti biztonsági együttműködést említve Putyin szerint

"az utóbbi időben nagy hangsúlyt fordítottak a biztonsági kérdésekre, a nemzetközi színtéren való együttműködésre, ezen a téren elégedettek azzal, ahogyan a kétoldalú kapcsolatok fejlődnek"

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Fehéroroszország továbbra is Oroszország első számú szövetségese, és egyik fél sem kényszerít senkit az integrációra, mindenki a saját érdekei alapján cselekszik.

Hivatalosan nem beszéltek róla, de a találkozó fő témája az oroszok új, sok szakértő által várt offenzívája lehetett. Putyin és Lukasenkó a belarusz csapatok bevetéséről is megállapodhatott.