Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hullámszörny csapott le egy dél-afrikai strandra, hárman meghaltak

óriáshullám
Megdöbbentő gyorsasággal érkeznek
Vágólapra másolva!
A hatóságok lezárták a dél-afrikai Durban városa északi partszakaszának strandjait, miután hárman meghaltak egy váratlanul érkező óriási hullámban.
Vágólapra másolva!

A sürgősségi orvosi szolgálat megerősítette a híreket egy "rendkívüli és váratlan hullámról, amely fürdőzők egy csoportját a mólóhoz csapta, emiatt többen súlyosan megsérültek". A szolgálat szóvivője az AP News tudósítójának elmondta:

három ember nem élte túl a balesetet, az egyik áldozat egy tinédzser.

A hatóságok tájékoztatása alapján legalább 17 embert szállítottak több különböző egészségügyi intézménybe további ellátásra, mivel megsérültek a hullámban. A mentésben a vízimentők 35 munkatársa vett részt, és összesen több mint 100 embert láttak el, miután a hullám lecsapott a partszakaszra. Durban önkormányzata közölte: vizsgálatot indítanak az incidens részleteinek feltárására.

A Dél-Afrikai Köztársaság keleti partján található Durban egész évben kedvelt nyaralóhely, ahol a látogatók számos strandon fürdőzhetnek az Indiai-óceán vizében.

Az év vége ünnepi időszakában pedig különösen sokan keresik fel a térséget. A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével Durban újra nagyon népszerű lett a belföldi és a külföldről érkező turisták körében egyaránt. Az idei ünnepi szezonban rekorszámú látogatóra számítanak a városban.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről