Soros közeli szövetségese lehet a brüsszeli baloldal korrupciós botrányának a kulcsembere

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Eva Kaili korrupt baloldali európai parlamenti képviselő élettársa, egyben asszisztense Francesco Giorgi azt vallotta, hogy a vesztegetési botrány kiagyalója Antonio Panzeri, volt olasz EP-képviselő. Sajtóhírek alapján Panzeri pedig bizalmas szövetségese Soros György amerikai milliárdosnak. Soros olasz embere nem csupán Katartól, hanem még a marokkói titkosszolgálattól is kapott pénzt.
Vágólapra másolva!

Az olasz baloldal politikusai a Katargate-ben is érintettek, és úgy tűnik, ugyanaz a szál köti őket össze: Soros György, Amerikában élő, magyar milliárdos üzletember – írja a Mandiner az Il Giornale-ra hivatkozva.

Soros György Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az olasz napilap szerzője megjegyzi: ráadásul közülük mindenki a migrációt és az NGO-kat támogatja. Például

Antonio Panzeri (volt szocialista európai parlamenti képviselő) is bizalmas szövetségese Sorosnak,

vagy Andrea Cozzolino (a Demokrata Párt színeiben politizáló európai parlamenti képviselő) is szerepel a listán, aki arra kérte e-mailben az európai szocialistákat, hogy szavazzanak a Katar ügyét érintő határozat ellen.

Még vasárnap vizsgálati fogságba helyezték az EP-korrupcióval gyanúsított alelnökét és társait. Ezt követően az Európai Parlament visszavonta Eva Kaili alelnöki megbízatását.

Csütörtökön a politikus élettársa és egyben asszisztense, Francesco Giorgi mindent bevallott, és azt állította, hogy az egész ügy kiagyalója Antonio Panzeri volt, aki Soros szövetségese.

Ahogy arról az Origo az MTI alapján beszámolt, a Repubblica olasz lap azt írta, hogy Francesco Giorgi, Antonio Panzeri és Andrea Cozzolino

A MAROKKÓI TITKOSSZOLGÁLATTÓL (DGED) IS KAPOTT PÉNZT.

A Dgde embereivel Rabatban, Brüsszelben és Varsóban is találkoztak.