Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ámokfutó lövöldözött egy lakóparkban Kanadában, öt embert megölt

Vaughan, 2022. december 19. Hordágyon visznek egy személyt mentőautóhoz a helyszínről, egy társasházból, az Ontario kanadai tartományban fekvő Vaughanben, Toronto egyik elővárosában 2022. december 19-én, miután az előző este egy fegyveres öt embert megölt, egyet megsebesített. A támadót egy rendőr agyonlőtte. MTI/EPA/Eduardo Lima
Vágólapra másolva!
Egy ámokfutó fegyveres öt emberrek végzett Kanadában, Vaughan városában, miután lövöldözni kezdett egy lakóparki társasházban.
Vágólapra másolva!

A területileg illetékes rendőrség először helyi idő szerint vasárnap az esti órákban kapott bejelentést arról, hogy a Torontótól mintegy 30 kilométerre található Vaughan városában lövöldözés tört ki.

Később kiderült: a 73 éves elkövető lakásról lakásra járt áldozatok után kutatva.

Az ámokfutó a jelenlegi információk szerint félautomata pisztolyt használt. Öt embert ölt meg, három különböző lakásban. Áldozatai közül három a társasház ügyeiért felelős igazgatóság tagja volt. Egy sérültet súlyos sebesülésekkel kórházba szállítottak.

A feltételezett elkövetőt a rendőrök lelőtték.

A hatóságok hivatalosan még nem azonosították az áldozatokat.

A lakóparkban élők közül többen nyilatkoztak a helyi médiának, elmondva, hogy a lakókat megdöbbentette a mészárlás, amely egy alapvetően csendes, rendezett környéken történt.

Rendőrautók a helyszín, egy társasház előtt, az Ontario kanadai tartományban fekvő Vaughanben, Toronto egyik elővárosában 2022. december 19-én Forrás: MTI/EPA/Eduardo Lima

Bár a rendőrség hivatalosan még nem közölte, hogy mi lehetett az elkövető indítéka, az bizonyos, hogy a férfi régóta a társasházban élt. Az elkövetőhöz köthető közösségi felületeken nemrégiben több videó is megjelent, amelyekben a férfi elégedetlenségének adott hangot a lakás alatt található elektromos berendezés okozta kényelmetlenségek miatt. A Toronto Star úgy tudja, hogy a lövöldöző évek óta peres eljárásban állt a társasház igazgatóságával, illetve az igazgatóság egyes tagjaival szemben - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről