Egy újabb ország csatlakozhat a háborúhoz az oroszok oldalán, már mozgósítanak

PUTYIN, Vlagyimir, Ukrajna háború, csatlakozási szerződés, négy megszállt régió, Moszkva,
Moszkva, 2022. szeptember 30. Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírja az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét a moszkvai Kremlben 2022. szeptember 30-án. Putyin a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságnak, valamint a teljesen, illetve részben megszállt Herszon és Zaporizzsja megyének Moszkva-barát vezetőivel írta alá az egyezményt. Az elnök közölte, hogy a donyecki és a luhanszki régiót a 2014-es határaik között csatolják Oroszországhoz, a herszoni és a zaporizzsjai régió határai még kijelölésre várnak. Zaporizzsja megye azonos nevű fővárosa ukrán ellenőrzés alatt áll. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Glen Grant katonai szakértő szerint a fehérorosz férfiak már nem hagyhatják el az országot.
Vágólapra másolva!

Glen Grant, a brit hadsereg nyugalmazott ezredese és katonai szakértő szerint a mozgósítás már elkezdődött Fehéroroszországban – írja a Mandiner.

– nyilatkozta Grant az Espresso TV csatornán.

Alekszandr Lukasenko, fehérorosz államfő Forrás: AFP/Sputnik/Alexander Astafyev

A katonai szakértő szerint a fehéroroszok támadhatnak, és ez elsősorban a támadók létszáma miatt okozhat gondot Ukrajnának.

Grant kifejtette:

„Bár a mennyiségnek, mint tudjuk, szintén megvan a maga ereje" – hangsúlyozta a tábornok. Percről percre közvetítésünket itt követheti a háborúról.